Oikeastaan

Oikeastaan minun pitäisi nyt varmaan tässä vaiheessa selvittää rajoitukseni tulevassa matematiikan ylioppilaskokeessa.

Minähän en voi laskea mitään laskuja, joissa mainitaan mansikka tai appelsiini, koska olen vaikeasti allerginen. Siis mitkään niihin liittyvät kosteusprosentti- tai kilohintalaskut eivät tule kysymykseen. Samoin minulta on kielletty voin käyttö, joten jos pitää vertailla eri leikkeillä ja juustoilla päällystettyjen voileipien valmistuskustannuksia ja myyntituottoja, on erikseen mainittava, että ne on voideltu **-margariinilla, muuten en suostu laskua laskemaan. Eihän voi olla kenenkään etu, että kokeeseen osallistuvan terveys riskeerataan? Olen partiolaisena myös hyvin rehellinen ja ihanteellinen ihminen, minkä vuoksi kaikki ylinopeuksiin ja rikesakkoprosentteihin liittyvät laskuesimerkit aiheuttavat minulle voimakasta mielipahaa. Samoin minulla on *spergerin syndrooma (en nyt muista mikä -perger se oli, koska tuo dementia on niin paha), joka vaikeuttaa sanallisen informaation käsittelyä ja tekee muuten aivan silkoisesta laskuesimerkistä minun silmissäni sietämättömän sotkuisen, enkä pysty tekemään sille mitään puhtaasti lääketieteellisistä syistä. Olen aiemmassa elämänvaiheessani voimakkaasti traumatisoitunut turve- ja liuos-tyyppisten ilmiöiden suhteen, enkä voi käsitellä niihin liittyviä tehtäviä syistä, joita en halua lähemmin tässä kertoa. Minulla on todettu myös hyvälaatuinen asentohuimaus -niminen oireyhtymä, minkä vuoksi tuhatta isommat luvut aiheuttavat minulle voimakasta huimausta. Siksi voin vastata vain tehtäviin, jotka eivät ylitä tuhatta tai ainakaan missään tapauksessa sataa. Pahinta on ehkä potemani kurkkaavaisuus-ylivilkaisuhäiriö, jonka takia minut on ehkä paras sijoittaa ihan erilliseen koetilaan.

Tulen luonnollisesti vaatimaan korvauspisteitä kaikista tehtävistä, joihin en voi terveydellisistä tai vakaumuksellisita syistä edes yrittää vastata. Toisena vaihtoehtona olen valmis laatimaan itse itselleni vastaavan määrän ei-haitallisia laskutehtäviä, jotka voin toki koetilanteessa suorittaa.

Toimitan tästä kuten kaikesta muustakin lääkärien, psykologien, työterveyshoitajien, esimieheni, vartiojohtajani, Mämmälän Tekniset-myymälän myyjän, naapureideni ja naapurien kissojen  lausunnot. Näitä kaikkia koskevat asiapaperit toimitan Otavaan hyvissä ajoin ensi maanantaina kello 7.00 kahdella erillisella yhdistelmäajoneuvolla pakattuina niin tiiviisiin pahvilaatikoihin, että niiden avaaminen on hyvin, hyvin vaarallista puuhaa.

Onhan Otavan opistolla oma pomminpurkuryhmä?

4 Responses to “Oikeastaan”

 1. Heidi Väisänen says:

  *nauraa taas katketakseen* Hei voisiko tuohon vedota jälkikäteen? minähän olen sairas ja rajoittunut hyvin monella tapaa…

  Ai niin ja unohdit mainita että olet hieman harhainenkin ja kaiken maailman hippihyppiäiseten keskimittojen ja painojen luokittelu aiheuttaa sinulle pahoja traumoja!

 2. Pia Chydenius says:

  Mikäli näitten pahvilaatikoiden purkaminen ei aiheuta Otavan Opiston kaatumista niin tulethan sinä vielä keväällä 2010 kirjoituksiin aiheesta “KUINKA SELVIYDYN KURKKAAVAISUUS-YLIVILKAISUHÄIRIÖSTÄ”?

 3. Taru says:

  Pommiryhmä valmistautuu ja on ajoissa valmiina vastaanottamaan paketit! Olen tätä varten käynyt jo hätäensiapukurssinkin juuri viime viikolla. Harmi vain muiden kirjoituksiin osallistujien kannalta, että koko kylä joudutaan todennäköisesti eristämään ja evakuoimaan juuri ennen H-hetkeä :)

 4. […] liittyvät aiheet ovat näkyneet myös nettilukiolaisten avoimissa blogeissa. Marja-Liisa selvittää sitä, millaisia rajoituksia hänellä oikeastaan on matematiikan kokeeseen […]

Leave a Reply