Huomenna

Huomenna tähän aikaan istun jo Otavassa psykologiaa kirjoittamassa. Aika hurjalta tuntuu! Päässä ovat nyt yhtenä myllläkkänä Kohlberg, Eriksson, Mahler, Piaget ja kumppanit. Ajattelen nyt näin, että etenen kolmella rintamalla vastatessani: yritän keksiä hyviä esimerkkejä asioista, koetan kaivaa päästäni teoriat ja tutkimustulokset joihin kysymykset liittyvät, sekä erikseen mainiten pyrin ilmaisemaan omia ajatuksiani tai kritiikkiä, jos perustellusti siihen kykenen. Eikö olekin hieno suunnitelmia? Käytäntö voi olla sitten ihan jotain muuta: pyöritän kynää kuusi tuntia ja paperissa lukee vain nimi ja “Jo muinaiset kreikkalaiset kokoivat jotain hitsin emootioita…”.

Olisi ehkä asiallista erottaa ne omat mielipiteet, jotka tietenkin voivat olla kovin asiantuntemattomia ja jopa säälittäviä, aloittamalla niitä sisältävä uusi kappale aina näin:

Asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta…

Tankki on täynnä bensaa, eväät tehtävä ja reppu pakattava illalla, herätys aamukuudelta. Parin tunnin ajo ja  kuuden tunnin koe. Sitten suoraan töihin, tosin onneksi vain kolmeksi tunniksi.

Onnea matkaan kaikille muillekin, jotka kirjoittavat huomenna, varsinkin otavalaisille :)

Leave a Reply