Nälkää ja janoa kympeille, part 3

Mistä ruoka tulee? – Läheltä!

5.10. kymppiluokkalaisten äidinkielen ryhmä kävi tutustumassa Otavan koulutilan puutarhaan , josta tulee vuoden mittaan monenlaisia kasviksia myös Opiston keittiöön. Osa oli tutustunut koulutilaan jo aikaisemmin, mutta ainakin myymälän tarjonta oli uutta: ruisjauhoja, perunoita, kasviksia, omenoita…

Useimpien vihannesten kasvukausi alkaa olla ohi, mutta tällä hetkellä kypsyy vielä esimerkiksi tomaattisato. Puutarhuri esitteli mm. eri kasvien vaatimia valo-olosuhteita ja luonnonmukaista tuholaistorjuntaa petopunkkien avulla. Oppilaille heräsi kysymyksiä niiden alkuperästä ja mahdollisesta geenimanipulaatiosta. Pohdittiin myös, mitä järkeä on kasvattaa Suomessa sellaista, mikä täällä ei tavallisesti kasva, ainakaan tähän aikaan. Lähiruuan etuja tuli lopulta esille, mm. kuljetusten vähyys, hyvä maku ja suomalaisten työpaikkojen tukeminen. Vierailun herättämistä ajatuksista on tarkoitus kirjoittaa mielipidekirjoituksia äidinkielentunnilla.

Täällä yksi esimerkki hengentuotteista: Kasvihuoneen uumenissa

Petopunkkeja (Kuva: Suvi Davidsson)

Petopunkkeja (Kuva: Suvi Davidsson)

Tags:

2 Responses to “Nälkää ja janoa kympeille, part 3”

  1. […] ovat pohtineet mm. omia ruokailutottumuksiaan; selvittäneet, mitä maailmalla syödään, mitä on lähiruoka entä reilu kauppa. Näiden lisäksi on järjestetty esim. lähiruokapäivä, jossa lähiruokaa on […]

  2. […] ovat pohtineet mm. omia ruokailutottumuksiaan; selvittäneet, mitä maailmalla syödään, mitä on lähiruoka entä reilu kauppa. Näiden lisäksi on järjestetty esim. lähiruokapäivä, jossa lähiruokaa on […]

Leave a Reply