Nälkää ja janoa kympeille, part 5

Lähiruokaa – kyllä kiitos!

porkkanat14.10. Otavan Opiston ruokalan keittiössä hääräili parin tunnin ajan joukko suomalaisia ja monikulttuurisia opiskelijoita eri kymppilinjoilta sekä lukiosta. Kotitalousneuvoja Satu Räsänen Martoista ohjasi herkullisen lähiruuan valmistusta pienryhmissä ja jakoi samalla tietoa lähialueen ruuantuottajista. Ennakkoluuloista ja alkukankeudesta selvittyään opiskelijat innostuivat yhteisestä tekemisestä ja olivat myös silminnähden tyytyväisiä lopputuloksiin, eikä suotta. Maukkaasta ja värikkäästä päivälliskattauksesta pääsivät nauttimaan paitsi kaikki kokit ja asuntolan asukkaat, myös Opiston viikonloppupajaan osallistuvat ulkopuoliset vierailijat. Kuvia otettiin runsaasti ja tavoitteena on työstää niistä vielä jonkinlainen jaettava juttu oppilaiden kanssa.

sämpylätMenu:

Värikäs alkusalaatti

Perunavelli

Porkkanaleipäset

Kasvispannari

Mustikkakukko

Lähiruuan lisäksi Somalian joukkue loihti halal-lihasta mausteisen papu-lammaspadan riisin kaveriksi. Tämä ei-niin-lähiruokamaistiainen olikin yleisön suosikki kasvisruokien täydennyksenä. Eksoottinen maistiainen toimii varmasti myös motivoivana pelinavauksena suunnitelmissa olevan monikulttuurisen ruokaillan valmisteluun. Siihen teemaan opiskelijat ovat jo valmistautuneet englannin tunneilla haastattelemalla monikulttuurisia opiskelijatovereitaan heidän kotiensa ruokakulttuurista. (Näistäkin tuotoksista näytteitä myöhemmin, kunhan valmistuvat!)

Tags:

2 Responses to “Nälkää ja janoa kympeille, part 5”

  1. […] syödään, mitä on lähiruoka entä reilu kauppa. Näiden lisäksi on järjestetty esim. lähiruokapäivä, jossa lähiruokaa on kokattu Marttojen kotitalousneuvojan […]

  2. […] syödään, mitä on lähiruoka entä reilu kauppa. Näiden lisäksi on järjestetty esim. lähiruokapäivä, jossa lähiruokaa on kokattu Marttojen kotitalousneuvojan ohjauksessa. Muun muassa näistä […]

Leave a Reply