Valmista tuli!

19. marraskuuta 2010

Syksyn kirjoitusten tulokset tulivat tänään! En osannut odottaa tuloksia heti tänään, kun yo-tutkintolautakunnan sivuilla taisi lukea että ne postitetaan 19.11., joten yllätyin, kun avasin s-postin ja siellä onniteltiin uutta ylioppilasta!

Keväältä oli pohjalla lyhyen matematiikan L ja äidinkielen E, syksyn tulokset A-englanti E ja terveystieto E. Meni paljon paremmin kuin odotin!

Vaikka en ole enää syksyn kirjoitusten jälkeen varsinaisesti opiskellut, tuntuu kuitenkin erikoiselta, että nyt tämä homma oli tässä ja pian en enää uiskentele Muikku-ympäristössä… Mukavaa ja mielenkiintoista on ollut, ja todennäköisesti jatkan etäopiskelun parissa sopivan tilaisuuden tullen. :)

Lämmin kiitos opettajille opetuksesta, avusta ja tuesta, samoin kiitokset kaikille mukaville muikkulaisille eli kanssaopiskelijoille!

Tuloksia odotellaan…

6. marraskuuta 2010

Vielä jatkuu A-englannin ja terveystiedon lopullisten tulosten odottelu. Etenkin terveystiedon osalta on jännää, koska siitä ei tullut lainkaan alustavaa tulosta, vaan on odotettava ihan virallisia, lopullisia tuloksia.

Olen minä sentään syksyn aikana tehnyt muutakin kuin odotellut. :) Tämän kuun alusta sain vakipaikan samassa työssä, jossa olen ollut määräaikaisena jo toukokuulta asti. Hyvä juttu, ja erityisen hyvä siksi, että työ on vaihtelevaa ja mielekästä, eikä käy liiaksi rikkinäisen selkäni päälle.

Jossain vaiheessa kevättä, kirjoituksiin valmistautuessani päätin, että kun lukio on loppu, en ainakaan vuoteen opiskele mitään, vaan luen pelkkää kaunokirjallisuutta… Saa nähdä miten käy. Toistaiseksi en ole vielä tehnyt mitään uusia opiskelusuunnitelmia.

Olikohan se nyt tässä?

22. syyskuuta 2010

Terveystiedon kokeeseen käytin viisi tuntia ja tekstiä syntyi mielestäni yllättävänkin runsaasti. Toivottavasti edes jokin osa siitä tuottaa pisteitä! Uskoisin, että koe joka tapauksessa menee läpi, samoin olen päätellyt englannin kokeesta, joten yo-todistukseen vaadittavat kokeet alkavat olla kasassa.

Alkaisikohan lukio olla nyt tässä? Jos kokeet menevät läpi, taidan ottaa paperit ja päättää lukion. Aloittaminen oli jännää, vaan on se erikoista sekin kun tämä loppuu. Toisaalta suunnitelmissa on omatoimisia kieliopintoja ja luultavasti jossain vaiheessa jotain muutakin…

Nyt kuitenkin jännäillään vielä, miten tämän syksyn kirjoitukset meni.

Kuuntelun tulos

16. syyskuuta 2010

Eipä se kuuntelu sittenkään tainnut mennä hullummin, monivalinnoissa vain yksi kohta väärin. Saa nähdä miten avot meni. Nyt ei niin huolestuta lähteä kirjalliseen, sillä lähes varmuudella englanti menee ainakin läpi.

Terveystietoa pitäisi vielä pikakerrata. Toivon sellaisia kysymyksiä esim. terveysasenteista tai -käyttäytymisestä, joihin voi mukavasti pyöritellä ympäripyöreän pohdiskelun vastaukseksi ja saada pisteen sieltä, toisen täältä, niin että selviän läpi! =)

Englannin kuuntelu ohi

13. syyskuuta 2010

Huh huh…
Pitkän englannin kuuntelu tuntui aika sekavalta, kuten kai aina. =) Moniin kysymyksiin vastasin poissulkemisen kautta, aika harvoihin onnistuin kuulemaan suoraan vastauksen. Joihinkin kysymyksiin vastaus tuli niin lyhyesti, että se meni vielä toisellakin kuuntelulla ohi.
Avokysymykset eivät olleet mahdottoman vaikeita, mutta kysymyksistä oli helppo lukea ohi. Toivottavasti ainakin niissä osui kohtalaisesti. 1X2 -rivi tulee Abitreeneihin huomenna, joten sitten voi hiukan hahmotella miten meni, jos muistaa enää mitä on vastannut…

Jännitys tiivistyy

5. syyskuuta 2010

Kirjoitusten alkuun on viikon verran aikaa… Vähän jännittää. Toisaalta on huolestuttavan levollinen olo. Lähinnä ajattelen, että menee hyvin tai huonosti, niin menee kuitenkin, se on pääasia. :)

Tulevalla viikolla olisi vielä tarkoitus kertailla terveystietoa kirjastossa työpäivien jälkeen. Saa nähdä, riittääkö energia, mutta yritän ainakin. Englannin osalta tyydyn pänttäämään prepositioita ja jokunen vanha koekin pitäisi harjoituksen nimissä tehdä. Ja minä kun olin niin vakain aikein aloittamassa valmistautumisen ajoissa… Noh, näin siinä aina tahtoo käydä. ;) Saa nähdä, tarttuuko päähän enää mitään oppia tässä vaiheessa.

Pakolliset kurssit valmiina

9. elokuuta 2010

Hiukan outo olo… Jotenkin vähän ontto olo. Viimeinen pakollinen englannin kurssi valmistui eilen. Periaatteessa tiedän, että olisi hyvä vielä huhkia valinnaisia kursseja läpi ennen kirjoituksia, mutta realiteetti on se, että töiden ohella ei oikein ehdi ja opiskeluväsymyskin taitaa hiukan painaa.

Silti on kumma olo. Vielä pitää yrittää päntätä kirjoituksiin ja selvitä niistä jollakin lailla läpi, mutta onko tämä sitten tässä? Sittenkö olen ihan tosiaan käynyt lukion? Varmaan jonkin aikaa menee jo sen ymmärtämiseen, että homma alkaa olla loppusuoralla, sillä kun kolme vuotta on miltei joka päivä tehnyt jotakin kurssia tai ainakin käyttänyt Muikkua, niin ihan heti ei ymmärrä, että kohta alkaa olla valmista.

Loppukiri

1. elokuuta 2010

Viimeinen pakollinen englannin kurssi valmistuu tulevalla viikolla, sitten on jäljellä lähinnä kertausta, kertausta ja kertausta. Toivon kovasti, että saisin kerralla englannin ja terveystiedon läpi ja niin ollen lukion pakettiin. Kohtuulliset arvosanatkaan eivät olisi pahitteeksi, mutta vähäiseen valmistautumiseen vedoten katson läpipääsynkin kohtuulliseksi tulokseksi.

Minkähänlaista elämä mahtaa olla nettilukion jälkeen? Viime viikolla ystäväni kanssa kahvitellessa keskusteltiin kyllä jo, miten monia tavattoman kiinnostavia opintoja sitä Avoimessa yliopistossa onkaan tarjolla… ;) Luulen kuitenkin, että lukion päättämisen jälkeen sallin itselleni joksikin aikaa vapauden nauttia rajattomasti kaunokirjallisuuden mieltä ja sielua ylevöittävästä vaikutuksesta, sillä harrastelukeminen nautintatarkoituksessa on jäänyt viime vuosina vähemmälle.

Hellettä ja salasanat hukassa

12. heinäkuuta 2010

Blogissa on ollut tavallistakin hiljaisempaa hetken aikaa, kun selaimenvaihtorytäkässä hukkui osa kirjanmerkeistä, niiden mukana blogin kirjautumissivu, sitten yritin kirjautua ilmeisesti väärän sivun kautta, ja salasanakin on tainnut unohtua jossain välissä… No,  erinäisten kommervenkkien jälkeen pääsin kuitenkin taas kirjoittelemaan. 

Nyt ei tarvitse valittaa, että on kylmää ja pimeää.  Harmittava takaisku, että joudun viettämään upean helteisiä kesäpäiviä töissä, sisätiloissa, mutta onneksi lämpöä ja valoa riittää iltaisinkin. (Eipä silti, on siellä sisälläkin lämmintä, oikeastaan jopa hieman kuumempi kuin ulkona!)

Opiskelu on siinä mallissa, että viimeinen pakollinen kurssi on meneillään. On tosin aikakin, sillä kirjoitettavien aineiden kurssien täytyy olla valmiina 17.8. mennessä. Vähän on ollut väkisin vääntämistä viimeisen kurssien kanssa, eikä energia tahdo riittää kirjoituksiin lukemiseen, mutta en halua vaatia itseltäni kohtuuttomia ponnistuksia. Eikös se riitä yhdelle kesälle, että saa välttämättömät kurssit valmiiksi, käy töissä ja nauttii kesästä.. :)

Aina yhtä hidas opiskelija

2. kesäkuuta 2010

Opiskelu etenee hitaanlaisesti kauniina kesäiltoina, mutta jotain sentään tulee silloin tällöin tehtyä. En ole ihan vakuuttunut, oliko järkevää jättää työläitä kielten kursseja viime tippaan, mutta toivotaan että muistan sitten syksyllä kirjoituksissa jotakin siitä, mitä olen nyt pyöritellyt. :)

Mitä voimme edellä mainitusta päätellä? Opiskeluni on hidasta ja vaivalloista talvella, kun kärsin kylmästä ja pimeästä (tai olen etelässä näitä huonoja olosuhteita paossa). Myös kesällä opiskeluni on hidasta ja vaivalloista, kun en malta opiskella vaan nautin mieluummin ulkoilmasta. ;) Ja kaikesta huolimatta on kuitenkin kiva opiskella!