Aina yhtä hidas opiskelija

Opiskelu etenee hitaanlaisesti kauniina kesäiltoina, mutta jotain sentään tulee silloin tällöin tehtyä. En ole ihan vakuuttunut, oliko järkevää jättää työläitä kielten kursseja viime tippaan, mutta toivotaan että muistan sitten syksyllä kirjoituksissa jotakin siitä, mitä olen nyt pyöritellyt. :)

Mitä voimme edellä mainitusta päätellä? Opiskeluni on hidasta ja vaivalloista talvella, kun kärsin kylmästä ja pimeästä (tai olen etelässä näitä huonoja olosuhteita paossa). Myös kesällä opiskeluni on hidasta ja vaivalloista, kun en malta opiskella vaan nautin mieluummin ulkoilmasta. ;) Ja kaikesta huolimatta on kuitenkin kiva opiskella!

2 vastausta artikkeliin “Aina yhtä hidas opiskelija”

  1. aivovammainen kirjoittaa:

    Kielissä kannattaa ottaa, joku kirja jota lukee kaiken lomassa. Vaikka, et jaksaisi aivan oikeita asioita käydä läpi jonain päivänä, niin kirjan lukeminen kuitenkin vie oppimaasi aina jonkin verran eteenpäin. Itse en tyydy vain kirjoja lukemaan läpi ymmärtämättä niitä. Eli suomennan kaikki, mitä en ymmärrä. Tällöin myös opin koko ajan lisää, vaikka kirja olisikin pokkari tms. Nytkin luen ns laiskoina päivinä yhtä ruotsinkielistä pokkaria.
    Kielissä en itse ole aivanvakuuttunut kurssien tekemisen tuottamaan oppimiseen. Ne enemmänkin tuottaa tuskaa.:)

  2. mariia kirjoittaa:

    Sovellan aika pitkälti samaa opiskelumetodia kielten kanssa, eli silloin kun en jaksa varsinaisesti opiskella, lueskelen lehtiä ja kirjoja sanakirjan kanssa. Lukeminen ainakin tulee helpommaksi ja nopeammaksi koko ajan, joten jotain sanoja kaiketi jää luetusta päähän.

Jätä vastaus