Motivaatiota ryhmäkursseista

Olen viime aikoina pistänyt merkille, että ne oppiaineet joissa olen epävarma itsestäni, tuntuvat sujuvan ryhmäkursseilla mukavammin. Erityisesti pidän siitä, että tehtävistä saa pikimmiten arvostelun, jolloin saattaa jo seuraavaan tehtävään siirtyessä tietää, miten omia vastauksiaan voisi tarvittaessa kehittää. Myös sen tietäminen, missä mennään, tuntuu ainakin itselläni lisäävän kiinnostusta ja innostusta aineen opiskeluun.

Olen nyt ollut nettilukiossa neljällä eri ryhmäkurssilla, mikä tietenkään ei ole vielä kovin paljon, mutta ihan hyvä alku kuitenkin. PS6 ryhmäkurssilla meillä oli suullinen koe, joka jännityksestä huolimatta sai paneutumaan oppimateriaaliin entistä paremmin. (Kuka haluaisi olla tilanteessa, jossa ei osaa vastata kokeessa mitään). Muilla ryhmäkursseilla ei ole ollut kokeita, mutta keskustelut ovat tukeneet oppimista.

Luulen, että olen alkamassa ryhmäkurssien ansiosta oppimaan myös vastausten laatimista nopeammin. Myönnettäköön siis, olen äärimmäisen hidas esseiden yms. tekstien kirjoittaja. Usein muotoilen sanoja pitkään, ja jo pelkkään tekstin suunnitteluun saan helposti yhden päivän kulumaan. Nyt kuitenkin, kun kursseja on… ja ryhmäkurssilla on vielä tehtävien palautuspäivämäärät, yritän oppia laatimaan tekstini nopeammin mutta toivottavasti niin, ettei laatu kärsisi. Siinä onkin yksi aika iso tavoite! :)

Jätä vastaus