Opintojen hahmottaminen

(Jos kuva näkyy pienenä/epäselvänä, klikkaa otsikkoa!)

Opiskelujen alussa opintojen hahmottaminen tuntui vaikealta ja kurssien tarkistaminen HOPSista työläältä. Ensitöikseni HOPSin suunnittelun jälkeen teinkin itselleni eräänlaisen taulukon, josta kurssien katsominen sekä opintojen suunnittelu ja hahmottaminen on huomattavasti helpompaa. Se onkin itselleni eräänlainen tukiHOPS, josta olen ottanut alla olevan kuvan. Kuvassa siis näkyy vain tämän vuoden kevään opiskelusuunnitelmani, mutta myös muille lukukausillle olen laatinut samanlaiset taulukot.

tukiHOPS

.

Oikealla puolella kuvaa näkyy kevään suoritetut kurssit, joita lisään sitä muka kuin niitä valmistuu. Sen alla on puolestaan laatikko aiemmin suoritetuille kursseille, johon lisään kaikki ennen kevättä suoritetut kurssit. Tämä on auttanut itseäni hahmottamaan opintojani ja lisännyt myös motivaatiota, kun pysyn paremmin kartalla tekemisistäni. :)

Yksi vastaus artikkeliin “Opintojen hahmottaminen”

  1. Tiina kirjoittaa:

    Tosi kiva havainnollistus ja hyvä vinkki. Kiitos kun jaoit tämän! :-)

Jätä vastaus