Kuukauden helmet

Nettikoulutuksen helmikuun opekokouksessa jaettiin tällä viikolla helmihetkiä. Useimmilla opettajilla ja ohjaajilla kuukauden helmihetki liittyi tavalla tai toisella jonkun toisen ihmisen kohtaamiseen. Opiskelijan tai työkaverin, verkossa tai lähellä. Hetkien kuvaukset olivat sykähdyttävää luettavaa. Aivan huippua lukea keskustelualueelta miten työkavereilleni antaa voimaa juuri se, mitä varten täällä töitä teemme. Toiset ihmiset ja heidän auttamisensa.
Tämän kuukauden ehkä kirkkain oma helmeni oli yhden opiskelijamme pistäytyminen työhuoneessani. Hän tuli sisään arkana ja epävarmana, katse maassa ja hartiat lysyssä. Varttia myöhemmin hän lähti huoneesta silmät loistaen, selkä suorana ja hymyssä suin. Muutos oli silmiinpistävä ja sydäntä lämmittävä. Enkä minä tehnyt muuta kuin pysähdyin hetkeksi, annoin pikkuisen aikaa, kyselin, kuuntelin, kannustin, kehuin ja rohkaisin. Ei ihminen monesti sen enempää tarvitse, jotta osaa nähdä taas avoimia ovia suljettujen sijaan.

Taru

Jätä vastaus