Allt om mitt studerande och litet till

Hej på er alla!!! Vanlig lördag. Jag har just gått igenom hur jag hinner med mina kurser. Jag har ju på gång nu fyra kurser och ännu en som slutar i morgon eller i början av nästä vecka. Jag väntar på bedömning på en av mina modersmåls  kurser och efter det att jag fått den så slutgör jag den andra modersmåls  kursen.

Nu måste jag gå ut och lägga mitt byke på torkstället. Så där, nu hänger tvätten ute och torkar, kanske. Jag gick till bastun och såg om där är allt ok och det var det.

Här var jag bor har vi en gemensam bastu för 14 lägenheter.  Min väninna och jag håller bastun ren. Min väninna tvättar den  ena veckan och jag den andra och så har vi gjort i tre år nu. Denna vecka var det min tur. Jag orkade inte tvätta grundligt och fint denna vecka så nästa vecka tänkte jag att jag gör det litet bättre. Min väninna är på sjukledighet så jag hjälper henne lite.

Just nu har jag två av mina tre katter hemma.  De äter och sover och sover och äter, men så länge de låter mig vara ifred här i arbetsrummet är vi alla lyckliga, tror jag.

Matlagningstid börjar närma sig och disken väntar. Jag har diskat i många dagar i rad nu. Jag diskar det som är absolut nödvändigt och lämnar resten. Det är väl inte så hygieniskt, men jag har inte tid med mera. Nå, tid o tid, men i alla fall gör jag så här. Kanske får jag allt diskat i dag, man vet aldrig. Jag medger, att komma från bastun ren och röd och direkt till ett smutsigt kök är ju inte så trevligt. Bastukaffe måste jag i alla fall få fast köket skulle se roddigt ut.

Studerandet har varit lite si o så här på sistone.Av  två kurser har jag gjort hälften, men sedan kom två nya kurser och där har jag varit med hela tiden och de här två andra har nu fått vänta. Men almanackan berättade för mig att för svenska kursen har jag bara en vecka på mig mera. Där måste jag kanske ta lite mera tid för mig, för jag vill inte göra någon kurs i all hastighet, det blir inte bra. Den andra kursen kan jag vänta lite till, där har jag gjort så mycket, att jag klarar av det sen följande vecka, hoppas jag.

Jag har en händelserik höst framför mig och undrar alltid nu o då hur jag hinner med allt, men det har ju gått fint hittills så det går väl fint i fortsättningen också.

Nu önskar jag er alla en riktigt fin veckoslut!Kuva113Kuva123Här har vi fröken Sohvi och herren Sulo

Leave a Reply