PITKÄ VIIKKO

Minun täytyy kertoa viikosta, joka ihan pian päättyy. Murphyn lakihan se sanoo, että kun murphy itse istuu olkapäällä niin kaikki menee vinoon. Huh, se varmaan jotenkin juuttui mun olkapäälle. Minäpä kerron:

Viime viikon perjantaina lähetin kampaajalleni viestin, että sovittu aika seuraavana tiistaina ei käy. Vähän tämän jälkeen rämpläsin puhelintani etsiessani jotain ja sain sen pääkuvan muuttumaan nuotin kuvaksi ja samalla puhelin juuttui. En päässyt eteen- enkä taaksepäin. No minä suljin sen ja ajattelin että kun sen taas käynnistän niin se pelaa kun ihmisen mieli! Mutta Herra Isä, en muistanut PIN-koodia ja kolmen yrityksen jälkeen puhelin jo huusi PUK-koodia jota en tiennyt senkään vertaa. No ei hätää, menin mapilleni ja ajattelin , että sieltä se löytyy, mutta ei ollutkaan sopimusta missään. Muistin, että kun kerran aikaisemman puhelimeni aikana oli tapahtunut sama niin se firma josta olin puhelimen ostanut tiesi PIN-koodin. Minä sitten soitin tiistaina, kun olin viettänyt erittäin pahantuulisen viikonlopun ja päättänyt etten maanantaina vain sen takia mene kylälle, sinne firmaan kirjastosta, koska naapuritkaan eivät olleet kotona, joten asiaa ei siis aikaisemmin voinut toimittaa. Se firmapa keksi tietää etteivät he tiedä mitään PIN-koodeja vaan soita operaattorillesi. Pikkuisen alkoi kiristää päästä.

Menin kotiin ja tietokoneelle ja operaattorin sivuille ja omille sivuilleni ja aloin etsiä PIN-koodia. Ei sitä ollut missään, ei missään. Lähetin viestin, mutta ajattelin, ja aivan oikein, että vastaus tulee sitten muutaman päivän kuluessa. Aloin etsiä PUK-koodia ja siinä oli onni matkassa ja se löytyi ja nyt pääsin puhelinasiassa pikkuisen eteenpäin ja hetken toivoin, että saisin PIN-koodinkin, mutta sitä sain vielä odotella päivän ja pari.

Keskiviikkoaamuna minun piti mennä Vammalaanlaboratorioon, mutta nukuin pommiin. Mutta jotta päivä ei olisi mennyt ihan raivoamiseen niin sain äidinkielen “apukurssista” arvosanan 8 ja olin hetken onnesta soikea. Loppupäivä meni odotellessa.

Torstaina sitten päätin siivota koko huushollin, koska se sopi sen hetkiseen mielentilaani. Touhusin koko päivän ja sain puhelimeni kuntoon ja ensimmäiseksi soitin kampaajalle, jotta saihan hän minun viestini. Hän sanoi ettei mitään viestiä ole tullut ja mikä oli asia. No kerroin etten voinut tiistaina tulla ja hän vain totesi, että jos sinä sen tähän numeroon lähetit niin eihän se ole voinutkaan tulla, koska tämä on lankapuhelin. Voi herra jestas minua!!! Olin todella pahoillani ja yritin sanoa etten aina ole yhtä tyhmä ja käyttäydy näin välinpitämättömästi enkä yleensä jätä tulematta ilmoittamatta. No puhelu loppui kyllä ystävällisessä hengessä. Torstai iltana sain sitten tietokoneeseeni SKYPEN ja taas olin hetken onnellinen.

Perjantai aamuna olin päättänyt herätä ajoissa ja ehtiä bussille ajoissa. Vettä satoi ja minä seisoin bussipysäkillä ja odotin ja odotin ja odotin. Mitään bussia ei vaan tullut. Siinä seistessäni pysäkillä märkänä ja kylmissäni muistin mitä ystävättäreni oli sanonut puheenjohtajastamme, kun ihmettelin, kun hän ei vastaa viestiini, siis s-posti viestiini. Hän sanoi: ei se mitään ny ehdi vastaamaan, niillä on syysloma ja se on mökillä!!!” Ja silloin se välähti; eihän bussit kulje kun Vammalassa on kouluilla syysloma!! Lampsin kotiin ja aloin aamiaiselle.

No nyt alkoi jo tuntua siltä, että mitähän vielä! Päivä päättyi kuitenkin rauhallisissa merkeissä, mutta vähämpä tiesin! Tänä aamuna, kun olin Netlogissa, ruutu meni tyhjäksi ja siihen tuli tieto, että koneellasi on viruksia!!!!!! Tämä olikin sitten kurjempi juttu. Onnekseni ystävättäreni ja atk-guruni, niinkuin häntä nimitän, oli kotona ja sitten alkoikin koko päivän kestävä virusten karkotus, joka päättyi vasta tunti sitten tulokseen ettei uusia viruksia löytynyt. Kaikki saatiin kahdella torjuntaohjelmalla torjuttua. Samalla tuli harjoiteltua skypeä, siinä meni aika monta puhelua edestakaisin ennenkuin asia oli kunnossa.

Nyt kello on lauantai iltana kaksikymmentä kaksi ja aloitan pian iltapalani ja elokuvan katsomisen ja toivotan kaikille erittäin rauhaisaa sunnuntaipäivää ja rauhallista alkavaa uutta työviikkoa!!! VAROKAA VIRUKSIA!Kuva140

Leave a Reply