Uusi uljas viikko

Kuva202Tämä uusi viikko onkin sitten alkanut rauhallisimmissa merkeissä. Oppilastutorikeskustelut ovat kurssillamme käyneet kuumina, mutta tulostakin on syntynyt. Ryhmätyö on parhaimmillaan palkitsevaa ja huonoimmillaan kyräilyä eikä tulosta synny. Meillä on syntynyt ja pikkuhiljaa alkaa jännittää tämä historiallinen tapahtuma.

Toinen mielenkiintoinen asia on ollut tämä oppilastutorointi pienryhmässä. Varovaisesti olen ottanut osaa siihen ja vastaillut oppilaille, joiden kysymyksiin uskallan suoralta kädeltä vastata ja jättänyt muut Minnalle tai Sepolle.  Äsken sattui aivan hassu asia tuolla yleisellä keskustelupalstalla. Siellä joku kysyi mikä on selain? Minä luulin, että kysyjä oli oppilas ja joka vain halusi tietää mikä on selain ja annoin sen mukaiset neuvot. Tänä aamuna luin, kun tämä samainen poika esittelee itsensä ja kertoo olevansa muikun ympäristön kehittäjä ja halusi tietää mistä selaimesta ongelma johtui. Kyllä minulle nauru kelpasi, varmaan Antillekin.

Tänään tuntuu niin hyvältä, kun sain äidinkielenkurssini arvosteltavaksi, vihdoinkin! Se oli viikon ja päivän myöhässä ja painoi kovasti mieltäni, mutta sitkeästi vain yritin sitä tehdä. Lopputuloksesta en mene ollenkaan takuuseen ja pahimmassa tapauksessa uusin jälleen tehtäviä, mutta on se nyt vähäksi aikaa poissa kuvioista. Arvostelukin kestää, sain aamulla Tarjalta postia, jossa hän kertoi arvostelun siirtyvän lomansa jälkeiseen aikaan. Ei haittaa, ilmoittaudun äikän kolmos kurssille sitten vasta muutaman viikon kuluttua.

Tänään aloitan jälleen ruotsin kurssin parissa työskentelyn. Olen siitä tehnyt jo puolet ja arvosteltavistakin kai kaksi. Tämä kurssi on nyt selvästi vaativampi ja aikaa vievämpi. Se on nyt ensimmäistä viikkoa myöhässä, kun olen häärännyt tämän tutoroinnin kanssa ja vielä ET-kurssinkin kanssa, mutta tämän viikon aion ruotsia lukea tosissani, aikaa pitäisi löytyä. Englanti on tehty puoleenväliin sekin, mutta se lepää hetken. Tai voihan se olla, jos ruotsi tökkii niin teen sitten englantia siinä välissä.

Tuolla yleisten keskustelujen puolella on alkanut tällainen kieli-keskustelu. Olen siellä på svenska ja på engelska ja taisin jotain rustata saksaksikin. Saksaahan olen lukenut ainakin 8 vuotta, mutta puhumaan en ole joutunut, joten se puhepuoli on hataraa siinä kielessä. Espanjaa haluaisin oppia, mutta mitenkäköhän se menisi näin nettilukiossa. Jaa, mutta jos sitä tulee ryhmiksenä, voisin osallistua, eihän minun sitä tarvitse kirjoittaa. Ja kasettejahan on tai mitä CD:tä ne nykyisin on, joten kuunnellakin voi uutta kieltä niiltä ja muitakin kieliä tietenkin.

Mutta jottei tämä päivä kokonaan menisi rupatteluksi niin lähden nyt hakemaan postini ja sitten aloittelen ruotsia.

HYVÄÄ JA ONNELLISTA VIIKKOA KAIKILLE!

One Response to “Uusi uljas viikko”