YHDEKSÄN KUUKAUDEN PONNISTUS

pikku enkeli ruusun kanssaJa kyllä se kannatti. Pääsin tavoitteeseeni vaikka syksyn aikana välillä oli tungosta opiskelussani, kun yritin neljää viittä yhtäaikaa ja kaikki vähän kärsivät. Pikkuhiljaa kun tein niitä keskeneräisiä enkä uusia sitten aloittanutkaan, niin lopulta kaikki tuli tehtyä. Äikän kolmonen jäi tältä vuodelta pois ja enkun ykköskurssi, mutta ruotsinkielenkurssin sain ihan kokonaan suoritettua. Tosin arvostelun saan viimeisestä vasta ensi vuoden puolella ja siellähän voi muhia yllätys, mutta toivon, että ei kuitenkaan muhi.

Mitä sitten olen oppinut tämän yhdeksän kuukauden aikana? No ainakin sen ettei kannata heittää kesken kurssia jos se ei suju. Se voi vaikka seuraavalla taikka sitä seuraavalla viikolla jo sujua. Huomasin kyllä aina välillä jonkinlaista väsymistä, mutta silloin pidin vain taukoa. Kotona löytyy aina tekemistä – jos ei muuta niin kissojen kanssa seurustelua. Voi niin, niitä kullanmuruja olen kyllä joutunut laiminlyömään. Leikit on jäänyt vähiin, mutta sentään syliin olen aina pyrkijät ottanut. Nyt kun olen joululomalla niin olemme jo aloitelleet leikkejä. Olen myös toisaalta tykännyt surffailusta netissä siksi, että sitä opiskeluun kuuluvaa tietoa kun ei heti löydä niin aina sieltä putkahtaa esiin asioita joita lukiessa voi sanoa ihan ääneen että wou, totakaan en tiennyt!!! Tutor-kurssi on ollut pettymys sikäli, että tutorointia ei juurikaan ole ollut. Siihen laitettu energia tuntuu välillä ihan hukkaan heitetyltä, mutta ehkä siitä vielä myöhemmin on hyötyä.

Minä en ole hetkeäkään katunut aloittamistani opiskelua Otavan Opistossa ja yksi suurimpia ilonaiheita, ainakin vielä, on ollut juuri se, että ihminen ei koskaan ole liian vanha oppiakseen. Katson olevani erittäin etuoikeutetussa asemassa sen vuoksi ettei minulla ole perhettä opiskeluja häiritsemässä, voin aivan omien mielihalujeni ja ohjelmieni mukaan lukea. Olen nyt suorittanut ruotsin kielen kurssin kokonaan ja se on ollut se helpoin kurssi. Vasta ensi vuonna katsotaan mistä aineesta minut on tehty. Äidinkieli tuskin muuttuu helpommaksi ja englantia kyllä puhun ja kirjoitan, mutta kieliopista en paljonkaan tiedä enkä ole sitä lukenutkaan. Psykologia aineena kiinnostaa, mutta kun siihen sitten joutuu perehtymään tarkemmin niin onkohan se minun juttuni. Historia kiinnostaa kovasti, taidan vielä hiukan miettiä. Pitäisi käydä kummastakin yksi kurssi ja yrittää sitten vasta päättää kumman otan. Monesti olen miettinyt koko lukion käymistä, mutta enhän minä mitenkään enkään millään selviä matikasta, joten se haave täytyy jättää. Suorittelen näitä eri kursseja sitten vain omaksi ilokseni.

Olen nyt ollut lomalla neljä päivää ja on tämäkin kuulkaa ihanaa. Luen kahta romaania, toinen yöpöydällä ja toinen ruokapöydällä, leikin kissojen kanssa, ompelen verhoja ja ylipäätään teen kaikkea muuta kuin opiskelen. Tätäkin ihminen tarvitsee jaksaakseen.

Nyt on jäljellä isojahellähalaus ja HYVÄÄ JA RAUHAISAA JOULUA

joulukellot

One Response to “YHDEKSÄN KUUKAUDEN PONNISTUS”

  1. mariia says:

    “Olen nyt ollut lomalla neljä päivää ja on tämäkin kuulkaa ihanaa. Luen kahta romaania, toinen yöpöydällä ja toinen ruokapöydällä, leikin kissojen kanssa, ompelen verhoja ja ylipäätään teen kaikkea muuta kuin opiskelen. Tätäkin ihminen tarvitsee jaksaakseen.”

    Olet niin oikeassa. Vaikka opiskelu on kiinnostavaa ja mukavaakin, aivoille on välillä annettava muuta tekemistä. Jos aina vain käy läpi uutta asiaa, opiskelee ja pohtii, aivot menevät solmuun ja innostus häviää. Useimmiten siihen auttaa tauko – kun tekee muutaman päivän jotain ihan muuta, taas jaksaa opiskelu kiinnostaa. Joskus tuntuu siltä, että jos on vaikea kurssi ja asioita ei meinaa millään oppia, niin välillä täytyy tehdä jotakin, jonka tuntee osaavansa, laittaa vaikka ruokaa tai kutoa, ettei ala tuntemaan itseään epäonnistujaksi!

Leave a Reply