Hilkasta Otavan Opiston vuoden aikuisopiskelija

Opiskeluun hurahtanut Hilkka on Otavan Opiston vuoden aikuisopiskelija

Hilkka Pohjonen valittiin Otavan Opiston vuoden aikuisopiskelijaksi. Valinnan perusteeksi ei ihan tainnut riittää se, että Hilkka on opiskellut nyt yhden vuoden aikuisopiskelijana nettilukiossa. Kunniakirjaan raapustetut viralliset valinnan perusteet kuuluvatkin näin:
hyvin edenneet opinnot työn ohella, ennakkoluuloton ote uusiin oppimisen tapoihin,  motivoitunut ja tavoitteellinen opiskelija, joka pyrkii suunnitelmallisesti kehittämään itseään oppijana.
Perusteet saavat  lisää syvyyttä Hilkan omassa vastauksessa, kun hän sai kuulla valinnasta:

”Olen liikuttunut ja tottakai riemuissani. Miten ihmeessä minä saan tuon kunnian? Olenhan toki täysin hurahtanut opiskeluun vaikka en ole sitä vältellyt ennenkään. Mistä te siellä sen kuitenkaan tiedätte? Mielessä vilisee muistikuvia viimeisen 1v3kk ajalta. Jo se että minut ohjattiinkin lukioon vaikka oletin ottavani vauhtia peruskoulusta oli suuri haaste. Mietin onko minusta tähän, mitä edellytetään, kykenenkö siihen vastaamaan?

Otavan opisto on opettajineen ja toimintaperiaatteineen tukenut opiskeluani. Sinne on voinut lähettää riemut ja harmit, epävarmuudet ja onnistumisen kokemukset. Tarkkailen ryhmäkurssi- ja ilmiö-ilmoituksia mihin kulloinkin ehtisin ja olisi tarve liittyä. Opiskelu siellä on parasta mitä minulle on tapahtunut vuosikausiin!

Teen työtä keskussairaalan akuuttipsykiatrian aikuisosastolla, hoidan vapaa-ajalla muistisairasta lähimmäistäni ja toimin sotilaskotiyhdistyksessä vapaaehtoistyössä. Lukio-opiskelu on sitä aikaa ja arjesta irtautumista, jonka saan kokonaan itselleni. Olen kaivannut ajantasaista tietoa jatkuvassa muutoksessa olevassa ajassa. Selvitettyäni haastavaksi kokemani kurssin “palkitsen” itseäni  suorittamalla itsenäisesti tai ryhmässä kiinnostavan tai mukavan kurssin.

Kiitos huomionosoituksesta! Se todella vahvistaa niin sisäistä kuin ulkoista motivaatiotani.”

Koko maassa vietetään tällä viikolla Elinikäisen oppimisen ja ohjauksen teemaviikkoa. Oppilaitokset ovat nimenneet omia vuoden opiskelijoitaan. Mikkeliläisten oppilaitosten valinnat julkistetaan viikon avaustapahtumassa Mikkelin torilla tiistaina 4.10. Hilkkaa ei torilla kuitenkaan pääse livenä tapaamaan, sillä hän tekee opintojaan Hämeenlinnassa, parinsadan kilometrin päässä Mikkelistä ja Otavasta. Hilkka aloitti nettilukiossa 54-vuotiaana ja on ensimmäisen lukiovuotensa aikana saanut jo kolmisenkymmentä lukiokurssia tehtyä. Englannin ja ruotsin pohjatiedoille hän on hakenut vahvistusta nettiperuskoulun kursseilta ennen lukiokursseihin siirtymistä. Hilkka on ennakkoluulottomasti hyödyntänyt nettilukion tarjontaa osallistumalla kaikkiin kattauksiin.  Hän on tehnyt kursseja itsenäisesti opiskeltavilla non-stop-kursseilla, osallistunut yhdessä muiden nettilukiolaisten kanssa ryhmäkursseille ja rohkeasti hypännyt mukaan myös oppiainerajoja ylittävään ilmiöpohjaiseen oppimiseen.

Paljon onnea ja oppimisen iloa Hilkalle! Hatunnosto samalla kaikille nettilukiolaisille ja nettiperuskoululaisille ympäri maata ja maailmaa. Olette te sinnikkäitä sissejä!

Taru

Yksi vastaus artikkeliin “Hilkasta Otavan Opiston vuoden aikuisopiskelija”

1. Nimetön kirjoittaa:

Vuoden aikuisopiskelijan julkistamisesta livekuvaa Mikkelin torilta